tisdag 1 juli 2008

Midnight rugby tournament



I helgen var det Midnight Rugby-turnering här i stan. Vi var både på fredagen och på lördagen och tittade på matcherna. . Rugby är heltokigt, underhållande och nästan lika roligt att se på som amerikansk fotboll.
Lördagen var så galen att man hade ont i magen följande dag av allt skrattande.

Det var lika roligt att följa med vad som skedde på läktaren, som det var att följa med själva spelet!
För det första så hade dom en portabel bastu brevid planen. Där bastade sen lagen (främst utlänningarna tror jag), och sprang med jämna mellanrum ute sprittis och svalkade sej och såg på spelet. Fulla och glada.
Vi satte på läktaren mellan ett av dom engelska lagen, och ett franskt lag. Dom satte och drack bärs och väntade på att deras matcher skulle börja?! Öh.....i vilken annan sport dricker man öl FÖRE man ska in på plan? I rugby gör man det. K var genast färdig att starta ett eget rugbyteam.
På lördagen var alla karlar redan mer eller mindre ihop plåstrade och fulla med bandage...antingen efter gårdagens matcher, eller nattens äventyr.....
Satte och tittade på en fransman som var plåstrad från topp till tå, som haltade helt lugnt omkring framför läktaren. Helt plötsligt, utan nån somhelst förvarning, drog han sen byxorna bort, nappade en sidolinjeflagga och rusade naken ut på plan mitt i ett spel.
Okej...??? Där sprätte han sen omkring tills en linjedomare tacklade honom och förde bort honom från plan....och under hela episoden fortsatte spelet som om ingenting hade hänt?! Det var väl helt normalt att nån plötsligt rusar omkring med snoppen bar mitt i spelet?
I like rugby!
Nästa år åker vi dit med metro och har kompisar och öl med, för det är så man ska se på rugby har vi lärt oss.....
men jag tänker behålla byxorna på...hur roligt jag än har det......

Inga kommentarer: