söndag 6 juli 2008

Det smittar visst

Idag flyger K till sydtyskland. Efter en båt. Igen. Det verkar vara smittsamt....

För fyra år sedan hittade K sin drömbåt. En gammal Riva av trä. Några små hinder fanns....vi hade bara sett den på bild innan beslutet om köp gjordes, den verkade vara i dåligt skick, vi hade ingen aning om ifall motorn fungerade eftersom den stod på land, och eländet fanns i Tyskland. K var eld och lågor, så var hans kompis Stigu med. Dom satt kvällarna i ända och studerade bilder på Rivor. Nu skulle dom iväg och hämta hem en. K hade aldrig ens sett en Riva på riktigt.....han såg sitt livs första Riva när han såg sin egen båt....han hade aldrig ens haft en båt förut, ingen alls.
Snacka om optimism!?
Nåja. Med trailer på släp åkte gubbarna till Weimar och hämtade hem båten.
När jag första gången såg vår båt, gick jag upp i sovrummet och grät en skvätt....för den var i så dåligt skick. Jag var helt övertygad om att K kastat alla våra besparingar rakt i sjön....bokstavligen. Detdär vraket skulle då aldrig mera flyta, trodde jag.
Men K är en obotlig optimist, och han gav inte upp.
En hel vinter av båtbyggeri, restaurering och OÄNDLIGT mycket arbete....för att inte prata om alla pengar båtprojektet sög åt sej, och sen var båten i sjön och den flöt....den FLÖT!!. Det kändes som att efter alla motgångar hade vi nån högre makt på vår sida....när allt tidigare hade strulat, så kom dagen D och vi startade motorn....det stora okända i vårt projekt....och den FUNGERADE!!
K hade uppfyllt sin dröm. Han hade sin båt och han var nöjd. Och jag måste tyst ge mitt medgivande till honom.....den var värd det, all svett, alla tårar, och alla våra pengar....
båten var vår och den var fin. Vår Bella!


För några veckor sen hittade Stigu en likadan båt. Om möjligt i ännu värre skick än vad vår var, och även detta vrak finns i Tyskland. Idag flyger K till Tyskland och möter Stigu som kommer med bil. Sen kör dom upp båten till Finland, och så börjar cirkusen igen.
Båtbyggeri, restaurering och oändligt mycket arbete...och pengarna...dom pengarna.....


TUR att det inte är vår båt denhär gången! :o))

(bilden är ett foto av Puuvene-kalendern i år, vår båt är novembers båt)

Inga kommentarer: