fredag 27 juni 2008

Midsommarminnen








Vi firade midsommaren med våra vänner Sipe och Ari. Vi tog våra båtar, deras nyinköpta Tiiskeri och vår Riva, bägge träbåtar, och åkte ut till Kutuhället vid Estlotan.
Vindarna var ok på eftermiddagen, molnen sisådär och dom hade lovat regn till kvällen. Men optimistiska som vi alla är till naturen, så packade vi barn,tält, mat och drickor och styrde mot skären, som är det yttersta här utanför, söder om Estlotan finns bara öppet hav.
Kvällen började ok. Vi hade skäret för oss själva sånär som på en annan båt (för att ingen annan hade vågat sej ut när dom lovat oväder till natten....duh....).
Vi ankrade och spände upp tältet. Åt lite sallad och skålade i skumppa med Pyttishallon i, skäret var vackert och vädret likaså.
Vi fick oroade textmeddelanden från släkt och vänner som undrade hur vi klarade oss i ösregnet, men vi svarade glatt att ovädret missat oss....här var det minsann solsken!

Skrattar bäst som skrattar sist.....för snart bröt regnet ut. Och sen regnade det, och regnade ....och regnade......

Vi tog vår tillflykt till Tiiskerin, och satt sen där och drack vin och skvallrade.....(och hela båten immade igen av våra regndrypande kläder...tur att dom hade värme i båten).
När det sen på natten "slutade regna" mao regnade bara lite och ibland, så for vi modigt ut på berget för att grilla. Några andra båtsällskap hade också slagit ankare längsmed kvällen, så vi satt alla tillsammans vid vår provosoriska midsommareld (=vår ljusgröna bollogrill) och pratade och hade det roligt vädret till trots.
Nästa morgon vaknade vi våta, i ett torrt tält. Jep.....det var bara våra regnvåta kläder som var våta...sovsäckar och tält var tackolov torra.
Vid dethär laget hade det blåst upp ganska rejält¸och eftersom Estlotan är ytterskär och helt oskyddat, började vågorna bli ganska häftiga, och våra stackars träbåtar i verklig fara, så vi lossade ankar och tog oss in till mildare vatten....mao Sveaborgs gästhamn (=vårt sommarvardagsrum) och dess underbara hamnkrog Valimo. Där satt vi sen dyngsura,med sjöben och glatt sinne och tog varsin kall öl. Tackolov är det midsommar bara en gång om året!

Inga kommentarer: