tisdag 20 maj 2008

Full rulle

Sista veckorna innan skolorna tar slut är det alltid full rulle. Det är knappt så man hinner sitta ner en sekund innan man igen får rusa iväg nånstans.
R har fortfarande varit krasslig, så honom tog vi igår till läkaren för svaljprov och han är nu på penicillinkur.
O har varit och seglat, han seglade för första gången med en Walkerbay, och lyckades både vinddriva, strömdriva och fastna med kölen i bottnet....tackolov för det....annars hade han väl rammat en bro om hans framfart fortsatt?! När vi hämtade honom från BS berättade han helt lugnt om sin seglats, och meddelade tillslut att han hade haft jätteroligt. Och vi tvivlar inte en sekund på att det inte skulle ha varit så.
Sådär fungerar han. Det hade inte alls varit en katastrof att han inte klarat av den nya båten första gången....han hade fått jobba hårt och det tyckte han var hur roligt som helst. Nästa gång kommer han att klara den bättre, och det vet han. Det är ett äventyr och en utmaning, och det gillar han.

R som är i seglartur i morgon, och mycket försiktigare till naturen än sin lillebror, lyssnade på O's eskapader och meddelade att han inte tänker segla imoron. Och jag var inte alls överraskad över detta beslut. För så fungerar han. Han hatar äventyr och utmaningar, han lever gärna utan dessa. Då är han nöjd.

Tur att dom är olika. Jag skulle bli galen med två äventyrare i familjen, men jag skulle bli lika galen med två som hatar äventyr likaså. Då skulle nog livet vara bra tråkigt.

Det är bra med lite balans i tillvaron, trots att det är full rulle hela tiden.

Inga kommentarer: