onsdag 6 augusti 2008

Sveaborg









En av de sista dagarna av vårt sommarlov åkte vi iväg med båten till Sveaborg på dagsutfärd. Vanligtvis åker vi dit flera gånger i året, då det är nära och har stadens absolut bästa gästhamn, men i år har vi tyvärr inte hunnit dit så ofta som vi skulle ha velat.
Nu hade vi kaffe och vägkost med, och lade till för hela dagen.
Vi besökte Ehrensvärdsmuseet och blev speciellt förtjusta i de gamla kartorna från 1700-talet. K hittade en karta över sin hembygd (som är österut)som var förundrandsvärdt precis med tanke på att den är gjord för så länge sen, och vi hittade en jättevacker karta över vår nuvarande hem-ö.

Efter museebesöket vandrade vi till min favoritplats, sydklipporna, och hade picknick.
Vi åt och drack och njöt av den fantastiska utsikten, och pojkarna plockade vildhallon i sina muminmuggar. Årets första hallon....på Sveaborg! Det var hur fint som helst!

Jag gjorde en snabb instickare till leksaksmuseet...(karlarna var inte så förtjusta i tanken så de fick snällt vänta utanför medans jag beundrade nallar och vackra dockor på museet).

Sen undersökte vi naturligtvis gångar och kanoner, och efter ett besök till vår favoritkrog Valimo styrde vi trötta och glada fören mot hemmabryggan. Det var en perfekt sommarturistdag i vår egen hemstad!

10 kommentarer:

leena sa...

Teidän päivä kuulostaa ihanalta ja tajusinpa juuri, että me emme ole käyneet kertaakaan tänä kesänä Suomenlinnassa...
Mihin tämä kesä on kulunut, ensi viikolla alkaa koulu!

Marja Kristiina sa...

Sinäpä sen sanoit!

Voi, teillä on ollut ihana päivä! Upeita kesäkuvia; palaan kyllä näihin kun marraskuu on synkimmillään ja saan oitis taas voimia jatkaa.

Aatulan Äiskä sa...

Tulin vastavierailulle ja ihastuksissani katselin Suokki-kuviasi! Ja tuttu laji tuo jenkkifudis, täytyykin ajan kanssa lukea kaikki tekstisi ja siinä samalla petrata tuota ruotsin kieltä ;-)

Stina sa...

Vad mysigt. Härliga bilder. Kramis gumman:-)

Lavendel & Romantik sa...

Ser bara så mysigt ut..Kram på dig / Majsan

StrandviksVillan sa...

Har tyvärr aldrig besökt Sveaborg men efter att ha läst det här skulle jag gärna göra det :)

Grattis i efterskott till de 9 åren!!

E* sa...

Inte så lätt-backa tillbaka till 28 juli-jag började skriva på inlägget då, men publicerade inte det förrän 4 aug-ändå lade det sig på 28 juli-lite tokigt-nej, tyvärr vann Du inte- blir nog ingen ny chans heller-tror inte jag kommer ha ngt liknande igen-alldeles för krångligt-men önskar Dig bättre Lycka i andras tävlingar!
Vilken trevlig dag ni verkar ha haft!/kram

Hem och Lycka sa...

Vilken härligt tripp, så fint det ser ut! kram

Amber sa...

Beautiful pictures Pia!!!

Nicole sa...

Vilken underbar utfärd! Det är flera år sedan vi var till Sveaborg, men det är så härlig stämning där. Såna sköna utfärder får en att orka med kylan och mörkret sen...