torsdag 27 november 2008

Läxor





Krulliga nästan-tonårs-monstret ska göra sina läxor. Dessa kan han inte göra uppe i sitt rum för att han inte vill vara ensam, så han kastar sej på vardagsrumsmattan och breder ut sina böcker och häften längs med golvet.
Då kommer katten farande, släpande på sin sträng.....en av hans favorit leksaker...en avlagd gitarrsträng som han älskar att leka med. Den placerar han strategist rakt på Rs skolbok. Och där ligger dom sen, R och katten, turvis läsande läxor och lekande med strängen....det tar en lång tid att få allt gjort, men när det är klart är båda nöjda.
Och allt har blivit gjort...både läxor och lekande...

8 kommentarer:

Lina sa...

Har ni haft en riktig snöstorm? Här var det också något liknande men det var innan vi hade kommit tillbaka från Sverige. Vår hund försvann förresten en gång på liknande sätt. Vi letade överallt och grannarna hjälpte oss men till slut hittade någon henne instängd i garaget...
/Päivi

Krisse sa...

Niinhän se menee, meillä Ella ollessaan mummilla tulee aina läksykirjojen kanssa olkkarin pikkupenkille ja oikein hankalassa asennossa kirjoittaa ja laskee..
Ja välillä käy myöskin leikkimässä tai haluaa leipää tai värittää kirjaa..
Mutta ei haittaa kunhan koulu menee hyvin ja läksyt tulee tehtyä.

Hyvää huomista perjantaita toivottaa taas Krisse

Lallis - liv och leverne sa...

Men så gulligt! :)
Stor kram från mig till dig.
/Lallis

Ullis/Leva på landet sa...

Så härligt med katten och sonen. Tack för idén med strängen. Ska precis byta en gitarrsträng. Kanske katten vill ha den då.

Kram Ullis

Galleri MochB sa...

Låter alldeles perfekt...:O)

Englagård sa...

Nog är det underligt att sån där nästan-tonårsmonster inte vill vara själva när läxor ska göras. Helst ska dom vara där det är som mest liv och ändå får dom läxorna gjorda. Min är likadan och han är dessutom pratsjuk mellan varven:)

Ha en skön helg
kram Karina

Livet på Sjögård sa...

Ja ja. Katter måste oxo få studera och växande pojkar behöver nog även leka lite nu och då... :)

Lena sa...

Å vad mysigt och harmoniskt! Min lilla hund var lite mera framfusig och brukade komma och sätta sig PÅ min bok då han ville ha uppmärksamhet. Läs där sen :-)