tisdag 21 oktober 2008

Pissa på grannens trappa

Carlo rusar från fönster till fönster. Skriker som en skadeskjuten hyena hela tiden, medan han galloperar upp och ner i trapporna och rusar mellan fönstret ovanför pianot, till fönstret ovanför Os säng och fönstret i vårt sovrum. Alltid när han kommer till ett nytt fönster, ylar han som om han hade tretton spikar på tvären i baken.
Vi är helt förundrade över hans beteende. Tills vi ser orsaken.

Det är Seppo! Det är den förbannade fienden Seppo! Seppo sitter mitt på gräsmattan på framgården och glor rakt upp i fönstret där Carlo skriker åt honom. Carlo blir helt galen av bara tanken på att fienden Seppo sitter på vår framgård och glor helt fritt på vårt hus, och Carlo, stackarn, han kan ingenting göra när vi är så jävligt elaka att vi inte släpper ut honom. Han är helt övertygad om att Seppo kommer att pissa på vår trappa. Det är nog höjden av förnedring i deras värld, tror jag.

Nu är Carlo så uppjagad att man måste ta till strängare åtgärder för att gubben inte ska trilla från fönstret.
R rusar efter ugnsvantarna jag köpte i Portofino (bör nämnas skillt då dom är så ursnygga...), och sen får jag, utmunderad i denna skyddsklädsel, tampas med eländet för att få honom ner från fönstret innan han försöker kasta sej i ett kamikazekast (eller hetter det kamikattsekast i detta fall?) över både buskar och träd för att ge stryk åt grannens Seppo (ja Carlo alltså...inte R).
Ännu en halvtimme efter att Seppo avlägsnat sej från våra knutar darrar Carlo av upphettsning och blänger på allt och alla som rör sej.
Skit för såna grannar, tycker Carlo.


Tur att det är katter det gäller, och inte mänskor.
Seppos husse är riktigt trevlig. Tackolov....jag skulle inte orka morra åt honom varje gång han går förbi vårt hus.
Fast pissa på hans trappa ...det kan jag kanske göra den dagen jag blir riktigt sur på honom...

6 kommentarer:

Krisse sa...

Hah,hih,hii!
Olipa iloinen ja hauska postaus. kiitos siitä.
Krisse

Livet på Sjögård sa...

När man är Carl(o) i huset har man ju familjen att värna om och då är edsvurna fiender som Seppo i blåsten, bäst att akta sig... :)
Nu vet jag nog skillnaden på Carl(o) och karl (som i din karl) ;)

Galleri MochB sa...

Ja tänk vilka känslor som ryms i en liten kattkropp...:O) Vad många fina loppisfynd du gjort den sista tiden! Löparen blev ju hur fin som helst.

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Haha vilken härlig beskrivning av ett kattliv;)

Jag kan inte annat än hålla med, tänk vad jobbigt att gå omkring att morra eller fräsa åt alla man möter!

Kram Annica

Anonym sa...

Länge leve Carlo! trapp-pissarnas konung! Seppo då! Jag ser framför mig en 15 kg kolli som lik Karvinen sitter på er gård och småler sådär på katters vis med svansen sakta svajande i höstmörkret, stiger upp och promenerar sakta fram till terassen och lyfter på benet(gör katter det annors???? Jag har sidu hund och vet ingenting om katter) tillika som den tittar upp på Carlo som ingenting ser för tillfället för den jäveln är inklämd i en grytvante köpt från Italien. Så nu vet ju inte Carlo om Seppo egentligen pissade på trappan och den stackarn får ju inte veta det heller eftersom den inte slipper ut och kan kolla läget. Carlo kommer att förvandlas till en katt som med stirrig blick sitter däruppe på fönsterkarmen och stirrar ut i tomma intet och kommer aldrig att bli lik sig själv mera( + att den hatar grytvantar)

PiaMaria sa...

....när jag kom hem hade Carlo rymt.....
Gissar att det är världens slagsmål på gång nånstans på ängen bakom husen just nu.....
suck.....