torsdag 14 maj 2009

Sienis

Imorgon åker jag iväg på sienis. Sienis=sieniretki=svamputfärd.

Vi är 10-15 väninnor som två gånger i året (vår och höst) åker ut till Mikus sommarstuga på en holme i Pellinge, och firar ett långt veckoslut med mycket god mat, mycket god dricka, massor med skratt och skvaller, och himmelens massa tjejsnack.

Vi börjar utfärden med att åka ut till gamla stan i Borgå där vi shoppar, äter och shoppar...en eftermiddag av mammalyx mao. På eftermiddagen mat och vin-shoppar vi och sen drar det ut till skären. Där eldar vi brasa, lagar mat tillsammans, äter och dricker och pratar, pratar och pratar. På natten bastar vi, sen pratar vi ännu mera....dom sista brukar trilla i säng ca fem på morgonen :)
Nästa morgon är den roligaste...för då vet man aldrig vad som kommer att hända. Det är dom första som vaknar som står för frukost och program.
För några år sen var det jag och Pammi som vaknade först....vi låg i Mikus säng och pratade, tills dom andra blev sura över att inte kunna sova och kastade ut oss. OK sa Pammi, Mikus fyndiga lillasyster, och sa att vi skulle dra på oss regnrockarna och gå ut. På terassen fyllde vi regnrockarnas alla fickor med kalla äppelsiderflaskor, och sen drog vi ut i skogen. Rakt ut till Mikus sons jättefina träkoja....en tvättäkta koja av bräder byggt högt uppe i ett träd!! Där satt vi sen i morgonkvisten och hörde regnet smattra mot taket och mös med våra sider..iklädda flanellpyjamasar, gula regnrockar och med filtar om benen. Till saken hör, att för att komma till utetoan så måste man gå på en stig som går förbi trädkojan, så varje gång nån av flickorna vaknade och gick på morgontoa, så ropade vi till dem från trädkojans höjder, och en efter en hamnade alla tillslut däruppe i trädkojan med en sider i handen och en filt om benen. De två sista, de som blivit kvar inne i stugan för att fixa frukost åt oss tyckte det var lite konstigt att alla som gick ut o kissa förblev borta....Pellinges svarta hål kanske!?? ;)) Det var nog den mysigaste morgonstund jag nånsing upplevt!! Jag har ett foto av mej och Miku och Pammi från dendär kojutfärden upplimmad på skåpdörren på jobbet....en powerbild för dagar som känns kämpiga.....att se på den får mej alltid att må bra :)

Varje sienis har även ett tema. Det har varit Dansa med stjärnorna-tema, Hemmaspa-tema, sommarolympiad, Eurovisionsongcontest (året som Lordi vann...nån av oss sprang naken runt hela ön som följd av en vadslagning....), årets tema är Fear Factor......hjälp!?

Och såhär är det alltid.......glada skratt och tokiga upptåg, en helg fylld av skratt och tårar och massor av varma känslor och ärliga åsikter.....det är detta som laddar våra batterier.....och i morgon ska jag iväg på vårens sienis....because I'm worth it!

2 kommentarer:

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju precis vad du behöver efter att varit ensamstående mamma ett tag. Blir säkert superkul med en massa tok.

Ha det bra!
Kram Ullis

Livet på Sjögård sa...

Du ska vinka från bilen när ni åker förbi Alexandra, kanske du ser mej vinka tillbaka :)
Ja, beror på om ni åker vålaxvägen eller ebbovägen såklart. Åker ni ebbovägen ser ni inte alexandra och mej och mina galna barn springa runt på gården..... ;)

Ni ska ha ett jättehärligt veckoslut! :)