söndag 31 juli 2011

Semestern är slut




Imorgon börjar jag jobba igen efter semestern. Och det tycker jag att är roligt.

Och jag är inte galen. Nep. Jag är bara en människa som firat ett sommarlov som varit väldigt bra. Så bra att jag är färdig att börja jobba igen :)

Jag har varit till Dubai med min man på tumis. Ja han var på arbete där, men jag vågade mej ut på egna äventyr på dagarna och är urlycklig över att ha fått uppleva denna underbara stad. För att inte tala om att det faktiskt är trevligt att efter att i 15 år varit föräldrar nångång få vara på tumis.... ;)


Jag har varit mycket hos min älskade svärmor och släkt i Pyttis. Ett ställe där min själ vilar och jag alltid känner mej hemma <3 Denna sommar har även underbara svärmor i en vecka välkomnat min söta mamma i sitt hem,som njöt lika mycket av gästfriheten, hjärtligheten och värmen hos mina ingifta släktingar som jag. <3

Sen har jag rest med laget. Suck, tänkte jag när jag i våras fick spel- och turnerings shemat framför mej. Inga lediga helger. Dubbelsuck. Speciellt fick jag magsår över långresorna. Uleåborg, Kuopio, Jyväskylä, Seinäjoki......trippelsuck.
Men så kom resorna (ja eller hälften av dem vid det här laget) och så slutade jag sucka. Jag tog tag i saken och samlade hopen och så åkte vi. Och vi har haft det så förbannat roligt!! Mina lag ( tre stycken vid dethär skedet) är en hop underbara, galna, ärliga, motiverade och jättetrevliga ungdomar som jag JÄTTEGÄRNA umgås med.
Ungdomar som trivs med varandra och sin sport, öppna, fina pojkar (och en flicka) som är härliga att vara med.........vad fan klagade jag över? Alla människor borde få en gång i livet möjlighet att komma riktigt nära ett gäng med tonåringar. Bara för att minnas livsglädjen och spontaniteten som funnits i oss alla nångång....när vi var unga...


Nu är sommarlovet över. Och jag upplever det som en bra sak.
Varför? Jo för att jag hade ett fint sommarlov! Jag är glad och utvilad och ser fram emot att gå på jobb och träffa mina kolleger igen och ta itu med nya utmaningar. Precis som det ska vara när man varit sex veckor ledig!

Toköversättningarna fortsätter....



Tänk att det finns människor som faktiskt tror att man kan använda Googletranslator till officiella meddelanden?!

Scary shit (fast dendär rockskärande bearbetningen är jag lite nyfiken på :)))

fredag 29 juli 2011

Matremont



Med två unga män som idrottar väldigt mycket samtidigt som de växer så det knakar, har mitt intresse för näring, mat, kost väckts. Om man tränar som de, flera gånger i veckan, behövs det rätt kost för att kroppen ska orka, hålla och framför allt växa på ett sunt sätt.
Jag har denna vinter och vår varit på flera jättebra föreläsningar om kost, och med färska minnen av pappas hemska sjukdom som man faktist spekulerar om att i vissa fall kan orsakas av "fel" kost, har jag medvetet försökt suga åt mej så mycket jag kan om kost och rätt kosthållning.

En av föreläsarna (på Solvalla Brainwashcamp som R kallar det) sade en mening som etsat sej i mitt huvud: "Man bygger inte ett starkt och stadigt hus med dåligt virke"

Enligt detta lever vi numera. Inga hel eller halvfabrikat i vårt hushåll om det går att undvikas, så lite E-koder som möjligt. Närproducerade produkter så långt det går och framför allt rena fina ingredienser till all mat vi gör...och maten gör vi själva.
Med massor med goda grönsaker, bär och frukter. Jag har denna sommar blivit en baddare på att göra Greensmoothies, dvs smoothies gjorda på färska bär, frukter, sallader och frön. Urgott! Vi är inte vegetarianer utan äter gott om kött, fisk och fågel. Vi har även övergått till att använda färska kryddor och oraffinerat havssalt som innehåller alla fina mineraler som tagits bort ur det renade saltet. Till och med K har motsträvligt måstat medge att det finns en logik i att välja ekologiskt odlade grönsaker/frukter som i godan ro fått växa och hinna producera alla viktiga vitaminer istället för att med konstgödsel blivit tvingad till en snabb uppväxt för att snabbast möjligast se färdigt ut. (K är lite allergisk för allt som är ekologiskt så ni kan tänka att detta varit en kamp hos oss ;)))
Vi väljer bra kolhydrater och använder inte alls socker. K gick tom så långt att han köpte oss en köttkvarn. Har vi tid så mal vi vårt kött själva :)
(vi har släktingar som har ett bolag som producerar hundmat och dessa nämnde en gång att de har svårt att få levererat hundmatskött ( slaktrester) under grillkorvstiden för att korvfabrikanterna köper då upp allt de får tag på......)
Vi använder heller inga lättprodukter som oftast bara är fyllda med konstgjord skit, utan använder riktig grädde och smör.
Har jag gått ner i vikt? Ja det har jag, men det är inte det som är poängen utan hur vi mår.
Vi har aldrig ätit så gott som denna sommar, och vi mår alla jättebra!


Men nu när sommarlovet närmar sej sitt slut fick jag plötsligt en ny angst. Inte angsten över att börja jobba igen, nej, för jag gillar faktiskt mitt jobb...men angsten över att igen återgå till att äta skolmat. Mat som jag inte själv kan bestämma över (inte heller mina barn förresten....samma skolmat från samma massproducent äter vi alla som äter skolmat). Mat som är allt annat än utan tillsattsämnen och ekologiskt odlat. Mat som enbart har en funktion som fyllnad i magen, inte näring för kropp och själ. Helt motsattsen till allt jag lärt mej och min familj och våra kroppar denna vår/sommar.

Suck....så här sitter jag med mitt nya dilemma. Att äta eller inte äta.
Får försöka hitta en utväg till detta för mitt nya matliv, det vill jag inte lägga av med.

Souvenirer



Efter en USA spelning satt vi på flygplatsen i Chicago och hade några dollar kvar som vi tänkte använda bort. Gick till souvenirbutiken och köpte två magneter. Jag är inte den som fyller bokhyllan med souvenirer från semestermål, hellre köper jag ett bruksföremål att ha som minne (tex julgransstjärna från Harrods, Halloween kakformar från Green Bay osv).
Dessa två magneter var dock startskottet till en ny reseminnestrend hos oss. Nu köper vi alltid en kylskåpsmagnet på våra resor.
Snart får vi köpa större kylskåp dock........

torsdag 7 juli 2011

Dubai










Jag har börjat min semester. Med en vecka i Dubai. Rekommenderas varmt. Mycket varmt (genomsnittligt + 45C i skuggan).........

Ja med undantag av osannolika Ski Dubai i Mall of the Emerites där det var -2 Cn och urlyckliga araber satt och klappade ihop högar av snö :))