fredag 20 november 2009

En ny matta blir ett helt nytt kök.......





Köpte två nya mattor igår. Helvita, fina, klassiska vävstolsmattor. Den ena kommer till vardagsrummet, den andra till köket.
När jag tagit bort den gamla mattan, tvättat golvet och satt den nya mattan på plats, föreslog K (som ALDRIG beblandar sej med min inredning av lilla huset vid havet....) att vi skulle prova på att vända på bordet i matutrymmet. VA!?! Är du gaaaaalen? Det kommer aldrig att funka för att......öh.........ja.....för att.........?!

Nå låt gå. Vi svängde borde som K ville ha det. På det villkoret att bordet svängs tillbaka BUMS om det inte fungerar i sitt nya läge.
Sagt och gjort. Bordet svängdes.

Och så mycket mera plats det blev i köket??????

Jag använde hela kvällen till att kånka omkring möbler och tillbehör från andra rum i huset för att möblera och rumstera i mina nya utrymmen. Och det blev jättefint!
I alla fall tillsvidare....
Katten som varit på rymmen när vi började med cirkusen kom in när allt var klart, stannade förstenad vid köksdörren och glodde på köksbordet på "fel plats", rusade sen för att kolla att hans matskål var på rätt plats, för att därefter genast kontrollera att sandlådan var på sin rätta plats under trappan. Sen suckade han djupt av lättnad och blängde en varnande blick mot mej.
Vissa saker får man ändra på, andra är för heliga för att röra.

Jag är helt av samma åsikt. Alla ska få ha sin matskål och kisilåda ifred. Bäst att nån säger det till pappa också........