fredag 30 oktober 2009

Jag är nu förtio hjärtan gammal!



När jag fyllde förtio fick jag ett halsband av mina föräldrar som min mamma gjort till mej.
Ett underbart vackert halsband.
Med förtio ihoplödda silverhjärtan, vart och ett av hjärtanen skilt smidda av min mamma, ett för varje år som jag varit deras dotter.

Det är med stolthet jag bär detta halsband...och därmed även mina år kring halsen!
Det är inte så illa att vara förtio trots allt....

<3

fredag 16 oktober 2009

..What happens in Rome....


Stays in Rome. Åker man hit för att fylla förtio, är man naturligtvis trettionio när man kommer hem till Finland....

För länge länge länge sen sade jag till K att jag vill fylla förtio i Rom.
Jag vill fylla förtio i Rom, sittandes på en balkong med ett glas rött vin och bara vara för mej själv.

Jag är i Rom.

I morgon fyller jag förtio. På en balkong med ett glas rött vin i handen.
Tillsammans med K.

Ibland är mitt liv riktigt trevligt.

torsdag 8 oktober 2009

Igelkottsmetro

Min mormor och morfar hade halvtama igelkottar.
Varje kväll klockan åtta kom dom för att äta. Igelkottarna alltså.
Min syster och jag brukade stå i mommos och mofis sovrumsfönster helt tyst och stilla och vänta på att dom små taggbollarna skulle komma springande bakom bastuknutarna.
För att kråkorna inte skulle komma och nappa igelkottarnas mat, byggde min morfar en "igelkottsmetro". Den såg ut som en trätunnel där igelkottarnas mat lades i mitten av tunneln. Och maten....det var inte vad som helst det inte :)
För min morfar åkte några gånger i veckan in till torget för att handla färsk strömming till igelkottarna, och varje kväll stod min mormor och stekte två stora plättar till igelkottarna till efterrätt.....för det visste hon att dom tyckte om.
Min mommos och mofis gourmetigelkottar <3

lördag 3 oktober 2009

Flyttdags






En av mina absolut närmaste och käraste vänner, Miku, flyttade igår.
Idag har jag och lillebror tillbringat dagen in deras nya underbara hem. Miku och jag har packat upp triljoner koppar och kannor och porslin av diverse olika slag. Hon har så mycket kärl att hon gladeligen kunde öppna en restaurang med femtio kundplatser utan att behöva köpa en endaste en kopp till!
Flyttgubbarna hade rullat med ögonen och skrattande suckat högt åt alla hennes kärl.....söta som dom var hade dom tillochmed flyttat hennes stenar (= about 25 kilo runda stenar som hon samlat på sej från diverse kobbar i yttre skärgården.....jättevackra!)..dom låg alla snyggt kippade under ett äppelträd i nya trädgården....där min K stod och smygfnissade åt hennes stendille. Helt glömmandes att hans egen mamma är värsta sortens stenfreak...hon har till och med krävt att man åker med bil ut i svampskogen för att hämta hem en "fin sten som ser ut som en tomte!" :D

Alec och O njöt av den vackra oktoberdagen och tillbringade mestadelen av dagen i poolen och i bastun........flyttlådorna visade sej vara utmärkta båtar.....